Travel-In-Art

ΠΡΟΦΙΛ

Η Travel in Art είναι το ταξίδι ως Τέχνη, ταξίδι με την τέχνη αλλά και ταξίδι στην Τέχνη. Επιλέξαμε ως πρώτη στάση του δικού μας ταξιδιού, το όμορφο και συναρπαστικό νησί της Σύρου. Η Travel in Art είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.
Θέλουμε το ταξίδι, όπως το εννοεί ο καθένας, να είναι ένα ταξίδι βιωματικής εμπειρίας, που να αφορά στην καθημερινότητα των κατοίκων της Σύρου, τη ζωντανή παράδοσή τους, τις καθημερινές τους συνήθειες και ό,τι έρχεται από το κοντινό ή μακρινό παρελθόν και συνέβαλε στη διαμόρφωση του τρόπου ζωής τους.
Δεν μας αφορά ο μαζικός τουρισμός, αλλά η εμπειρία. Η εμπειρία έχει να κάνει με τον τόπο και τους ανθρώπους του και μόνο κι εμείς εδώ στην Travel In Art, θέλουμε να δημιουργήσουμε βαθιές, αληθινές, βιωματικές εμπειρίες. Για τον λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε slow travelers, που θέλουν να συνδεθούν με τον τόπο και τις τέχνες του, το περιβάλλον του, τον πολιτισμό του, τους ανθρώπους του. Να πάρουν, αλλά και να δώσουν. Εξειδικευμένοι επιστήμονες του τουρισμού, ντόπιοι επαγγελματίες, επιστήμονες, θα φροντίσουν οι εμπειρίες αυτές να είναι αξέχαστες και μοναδικές. Να είναι αληθινές.

Η Σύρος ως έμπνευση

Ο πολιτισμός της Σύρου, είναι από μόνος του μια ζωντανή εμπειρία που θέλουμε να μεταφέρουμε σε όσους επιλέξουν να «ταξιδέψουν» μαζί μας. Είναι η μορφολογία του χώρου, το περιβάλλον, η αστική ιστορία της, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της, η ιδιόμορφη θρησκευτική της παράδοση με τη συνύπαρξη του ορθόδοξου και του καθολικού στοιχείου σε απόλυτη ισορροπία και συνδιαλλαγή, το περιβάλλον της, η μουσική της και οι μουσικοί της, οι τέχνες της, η σπουδαία της βιομηχανική κληρονομιά, η γαστρονομία και η οινογνωσία της, οι διατροφικές της παραδόσεις, οι καθημερινές συνήθειες.

Βασική μας επιδίωξη είναι, όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες μας να απαντούν σε συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια, που θα διαφυλάξουν την μοναδική ταυτότητα του τόπου, αλλά και θα επιστρέψουν πίσω σε αυτόν όσα κουβαλούν στις αποσκευές τους αυτοί που θα ταξιδέψουν μαζί μας. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επισκεπτών και η διατήρηση της επισκεψιμότητας στο νησί όλον τον χρόνο, δίνοντας έτσι κίνητρα στον ντόπιο πληθυσμό να μην εγκαταλείπει τον τόπο του. Πολύ περισσότερο, εμείς στην Travel In Art, δίνουμε σημασία στον σεβασμό των επισκεπτών στο νησί και τους κατοίκους του, αλλά και στην κοινωνική ανταποδοτικότητα της τουριστικής δραστηριότητας και των υπηρεσιών που θα προσφέρουμε.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Ο κόσμος μας αλλάζει και μετασχηματίζεται με ρυθμούς και τρόπους που είναι δύσκολο να κατανοηθούν και συχνά ακολουθούμε τη ζωή, χωρίς να τη ζούμε πραγματικά, χωρίς να βλέπουμε πραγματικά τον διπλανό μας και την ομορφιά γύρω μας. Αυτή η πραγματικότητα, αποξενώνει τα άτομα από το περιβάλλον, τον διπλανό τους και τον πραγματικό τους εαυτό και ενισχύει τις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς.
Η πραγματικότητα αυτή, για εμάς στην Travel In Art αποτελεί μία πρόκληση να δημιουργήσουμε συνθήκες και δραστηριότητες που θα ενδυναμώσουν θα συμφιλιώσουν τα άτομα με τον εαυτό τους, θα αφυπνίσουν και ευαισθητοποιήσουν τη συλλογική μας συνείδηση, ώστε οι κάθε είδους διακρίσεις να μειωθούν και σταδιακά να εκμηδενισθούν.
Πιστεύουμε ότι ταξιδεύοντας μέσω της Τέχνης σε κάθε μορφή της, σε ανοιχτό διάλογο με την επιστήμη και τον πολιτισμό, είναι το μέσο για να πετύχουμε τους στόχους μας και να διαδώσουμε το όραμά μας, για μια κοινωνία αληθινά συμπεριληπτική, όπου το κάθε μέλος της θα βρίσκει την εσωτερική του ισορροπία και ανάπτυξη.

ΟΡΑΜΑ

Το όραμά μας είναι η Travel in Art στη Σύρο (και σε όποιον τόπο δραστηριοποιηθεί μελλοντικά), να αποτελέσει

  • έναν πολιτιστικό, ποιοτικό, βιωματικό προορισμό εμπειρίας για ταξιδιώτες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.
  • ένα hUB δράσεων πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, που είναι συμπεριληπτικές και προσβάσιμες σε όλους (ΑΜΕΑ, παιδιά, ηλικιωμένους, ζώα, οικογένειες και ειδικές κατηγορίες πολιτών που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση)
  • παροχή ποιοτικών τουριστικών εμπειριών με στόχο τη συμβολή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη της Σύρου.

Οι κυνηγοί του ονείρου…

Ταξιδεύουμε, πάντα ταξιδεύαμε. Είμαστε φύλακες της μνήμης και δημιουργοί παραμυθιών.

ἔνθα κύων κεῖτ᾿ Ἄργος, ἐνίπλειος κυνοραιστέων. δὴ τότε γ᾿, ὡς ἐνόησεν Ὀδυσσέα ἐγγὺς ἐόντα, οὐρῇ μέν ῥ᾿ ὅ γ᾿ ἔσηνε καὶ οὔατα κάββαλεν ἄμφω, ἆσσον δ᾿ οὐκέτ᾿ ἔπειτα δυνήσατο οἷο ἄνακτος ἐλθέμεν: αὐτὰρ ὁ νόσφιν ἰδὼν ἀπομόρξατο δάκρυ…

Ονειρευόμαστε και δημιουργούμε

Φτιάχνοντας τους νέους μύθους

Ζώντας με τον Φιντέλ
Η σχέση μεταξύ ενός παιδιού και μιας γάτας ως έμπνευση δημιουργίας!

Η συγκινητική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ ενός παιδιού και μιας γάτας, γίνεται έμπνευση για την δημιουργία ενός μοναδικού φιλμ.

Πρόβα Αγγέλων
Οι άγγελοι είναι ήδη εδώ στη Γη τραγουδώντας μαζί μας!

Οι Άγγελοι υπάρχουν όσο υπάρχουμε. Ένα τόσο όμορφο τραγούδι ερμηνευμένο από μια αγγελική φωνή.

Διαφορετικοί Άγγελοι
Παράσταση στην σκηνή του Teatro Regio στην Πάρμα!

Ένας άλλος κόσμος. 7 Νοεμβρίου 2022, παράσταση στην σκηνή του Teatro Regio στην Πάρμα με αφορμή την 26η έκδοση του “DanzaStorie.

Oργανόγραμμα Travel-In-Art