Author :
Travel in art
Category :

The Mirroring Angels

THE MIRRORING ANGELS: Ένα μοντέρνο παραμύθι

Μουσικοθεατρική Παράσταση

Ζωντανή μουσική, υποκριτική/ανάγνωση, μπαλέτο, προβολές/φωτογραφία, διαδραστικό εργαστήριο πολυμέσων.

-Πατέρα, μάθε με πώς να παίζω
-Παιδί μου, ξέρεις ήδη πώς.
-Αλλά … ο κόσμος δεν με ακούει.
-Παίζεις, τραγουδάς, χορεύεις, ερμηνεύεις, σκέφτεσαι, ζωγραφίζεις και συνθέτεις τον κόσμο ΣΟΥ. Χρησιμοποίησε τα χρώματα που σου αρέσουν περισσότερο, τις λέξεις που νιώθεις ότι έχουν περισσότερο νόημα και πρόσθεσε τις νότες που αντηχούν στο μυαλό σου. Μια μέρα, αυτός ο κόσμος θα ανθίσει μέσα σου. Και θα μπορείς να τον μοιραστείς, αν αυτό επιθυμείς
-Με όλους;
-Ναι, φυσικά!

Όσοι δεν μπορούν να δουν, θα ακούσουν … όσοι δεν μπορούν να ακούσουν*, θα «διαβάσουν» σε εικόνες, την ιστορία που αφηγείσαι με την αγνή σου ακόμα καρδιά, αυτή ενός μικρού παιδιού. Τότε, θα καθρεφτιστείς σε μένα και θα ξέρεις ότι είσαι ήδη αυτό που θα γίνεις.

* Κατά τη διάρκεια της παράστασης θα υπάρχει μετάδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα, καθώς και υπότιτλοι στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα..

Περιγραφή

Η ιστορία πίσω από το παραμύθι

Το μουσικοθεατρικό δρώμενο, αφιερωμένο στις οικογένειες και την κοινότητα της Σύρου, πηγάζει από την αφήγηση δύο παιδικών παραμυθιών (Συγγραφείς: Αγγελική Βαρελλά και Μαρία Παλιούρα) και αποσπασμάτων από το βιβλίο “Εμφανίσεις και θαύματα των Αγγέλων”, Μονή Αγίου Ηρακλείου, αναδιατυπωμένα σε σύγχρονο ύφος και συνδεδεμένα με τη ζωντανή εκτέλεση του τραγουδιού με τίτλο “Angeli” στα ιταλικά, “Aggeloi” στα ελληνικά, “Let your Angels fall” στα αγγλικά. Σε ένα σχηματισμό ΝΕΩΝ και σε έναν σχηματισμό ΕΝΗΛΙΚΩΝ, όπου ο νέος καλλιτέχνης αναζητά στον ενήλικα την έμπνευση και το πρότυπο για να αναπτυχθεί στην Τέχνη, σεβόμενος όλες τις θεμελιώδεις ηθικές αξίες (πίστη, ειλικρίνεια, αλτρουισμός, ειρήνη …) και ο ενήλικας βλέπει στον νέο, τον αυθορμητισμό και τη φυσικότητα που χαρακτηρίζει τα παιδιά.
Όλα αυτά “συμβαίνουν υπό την έμπειρη και σοφή καθοδήγηση των Αγγέλων (φύλακες και προστάτες) που προσέχουν εμάς και τις οικογένειές μας.
Ο Άγγελος παρουσιάζεται όχι ως μια απλή θρησκευτική έκφραση, μάλλον στην ευρύτερη έννοια του Φύλακα των Αξιών και της καθαρής έμπνευσης του Δημιουργικού μέρους, που πάλλεται στον καθένα μας.

Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ

Σύρος

Σχεδίαση, Διοργάνωση και Παραγωγή: Travel In Art*
Συμμετέχει ομάδα του ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΊ, το Music Steps Syros και ο Πάρις Ξυνατριανός- Τσιροπινάς
Σκηνοθεσία: Ελισσάβετ Αποστολίδου
Χορογραφία: Κωνσταντίνα Θανασούλη
Ενορχήστρωση/Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Απόστολος Μάρης
Σύνθεση και ερμηνεία τραγουδιού: Carolina Rodente
Tango: Christina Sarioglou and Rojer Zalazar

Ημερομηνία: 9 Ιανουαρίου 2024
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: € 12.00
Παιδιά: 5€

Η παράσταση έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα του Δήμου Ερμούπολης Σύρου, “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΑΖΙ”  (σελ 37) ο οποίος παραχώρησε ευγενικά το ιστορικό θέατρο ΑΠΌΛΛΩΝ για την πραγματοποίησή της.

Υποστηρικτής:  Δήμος Ερμούπολης Σύρου. Χορηγος: Οπτικά ΚΟΗΣ

*Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Travel In Art έχει την έδρα της στη Σύρο και υποστηρίζει μεταξύ άλλων, δράσεις
Τέχνης και Πολιτισμού.